Arcdiagnosztika

Kurt Trepperwein:

Betegségünk tükrei

Miről árulkodik arcunk?

A két világháború közti két, igen tehetséges nehézsúlyú ökölvívót a faji elsőbbségért folytatott hamis harc ringbe küldte őket. Az USA képviselője a néger Joe Louis volt, a Barna Bombázó. Ellenfele a bajor Max Bauer lett volna hivatott képviselni az árja faj magasabbrendűségét. Igen ám, de Max Bauer, ha hiszik, ha nem, okos és művelt ember volt és csellózott is. A meccs első menetében akkora ruhát kapott a négertől, hogy félő volt, hogy már az első menetben leléptetik technikai K.O.-val. Az első menetet még kibírta. Zihál a széken a szünetben, locsolják az edzők és biztatják. Ragyogó voltál Max. Meg sem tudott ütni.

Erre blazírtan válaszolt a flegmatikus német: Akkor figyeljék a bírót, mert valaki nagyon pofoz.

Mit árul el egy női arc? Dandy Warhool hazamegy, fogasra akasztja kabátját és megcsókolja beces nejét. Kérdi, hogyan telt el a délután. Az ifiasszony azt válaszolja. Egész délutánom Adyval töltöttem.

Dandy felnéz a fogasra, és azt mondja, látom, itt  hagyta a kalapját.(Tonio Troger gyűjtése)

Testünk külső megjelenési formája belső lelki-szellemi állapotunk eredménye. Az ember élete és megélt tapasztalatai elsősorban az arcán tükröződnek. Itt jut élénken kifejezésre a szellem tisztasága, a gondolkodásmód tisztessége, érzelmi világunk hangulata és ingadozása. Így az arc nem csak lelkünk hű ábrázolása, hanem egészségi állapotunk cégére is. Kurt Tepperwein összegyűjtötte az idevágó pszichofiziognómiai tapasztalatokat, és egy könnyen érthető, gyakorlatias kézikönyvet ad kezünkbe, amely lehetővé teszi számunkra egészségügyi problémák szemmel látható felismerését.

Senki
nem ismeri az utat, amely előtted áll.
Még soha senki nem járt ezen az úton,
és nem is fog más járni rajta, mert ez a te utad.

Olyan egyedülálló,
mint amilyen egyedülálló te vagy.
Igen, egyedülálló vagy,
és különleges, egyedülálló módon kell hozzájárulnod az élethez:
ez a te igazi rendeltetésed.

Menj hát az utadon,
menj azon az egyedülálló módon,
amely csak a tiéd,
de ne próbálj
mielőbb célba érni.
Mert nincsen cél.
Maga az út a cél,
a cél csak az út vége
és egy új út kezdete.

Élvezd hát utadat,
a te egyedülálló, csodálatos életutad.
Engedd, hogy az élet mindennap megajándékozzon,
és ha készen állsz,
engedd, hogy „belső mestered” vezessen.
Életed egyedülálló melódiáját ekképpen
fogod egyre tisztábban hallani magadban.
És énekelj!
Mert minden a te örömödre teremtetett.
Az egész teremtés éretted van
!

„Testünk külső megjelenési formája belső lelki-szellemi állapotunk eredménye. Az ember élete és megélt tapasztalatai elsősorban az arcán tükröződnek. Itt jut élénken kifejezésre a szellem tisztasága, a gondolkodásmód tisztessége, érzelmi világunk hangulata és ingadozása. Így az arc nem csak lelkünk hű ábrázolása, hanem egészségi állapotunk cégére.”

 A híres terapeuta, Kurt Tepperwein arra szólítja fel az olvasót, hogy az élet útjaként értelmezze a tudatot, melyen mindig járni kell. Könyvében felfedi az intelligencia, a gazdagság és a tökéletes egészség titkát. Meditációs gyakorlatokat mutat be, és felvonultatja az érzékelés edzésének módszereit, melyek fokozzák az átélés áramát, így az ember végül túlnő önmagán, és belemerül a mindent átfogó kozmikus energiamezőbe

Duna International Kiadó

www.dunakiado.hu

kiado@dunakiado.hu

titkarsag@dunakiado.hu

„A problémák az élet becsomagolt ajándékai – az ajándék a fejlődésben rejlik,

amelyen átmegyünk, ha “kicsomagoljuk” a problémát”

„Semmi nem teszi az embert igazán boldoggá, amit kívülről megszerezhet. A boldogságot nem lehet birtokolni. Mindaddig, amíg kívül keresem a szerencsémet, a boldogságomat, keresésem eredménytelen marad. A boldogságot csak magamban találhatom meg, ha feltétel nélkül igent mondok az életre, s elfogadom olyannak, amilyen.

Valahányszor szenvedek, az azt jelenti, hogy valamiképpen nem fogadtam el az életet, és ezen kizárólag én tudok változtatni. Ha a szerencsémet, boldogságomat nem teszem külső körülményektől függővé, akkor minden helyzetben boldog lehetek.

Csakhogy már igen korán hozzászokunk ahhoz, hogy boldogságunkat valamilyen külső körülménytől tegyük függővé.

A kisgyerek azt hiszi: „Ha majd az óvodába mehetek, és mindennap együtt lehetek más gyerekekkel, akkor leszek boldog.”

Amikor pedig mindez megtörténik, azt mondja: „Ha majd nagy leszek, és iskolába mehetek, akkor leszek boldog.” Néhány év múlva pedig a következőket mondja „Ha már befejeztem az iskolát, akkor leszek boldog.” És ez így megy tovább, mígnem a „kisgyerek” hirtelen öreg lesz – és még mindig nem boldog. Míg arra várt, hogy boldog legyen, az élet elrohant mellette.

Ha azonban önfeltétel nélkül igent mond az életre, és elfogadja olyannak, amilyen, már ebben a pillanatban boldog lehet! Ez nem azt jelenti, hogy olyannak is kell maradnia, hiszen minden pillanatban lehetősége van arra, hogy életét megváltoztassa.

Ne tegye boldogságát valamely cél elérésétől függővé! Boldognak lenni valójában azt jelenti, hogy önmagammal és az élettel harmóniában vagyok, helyemet minden pillanatban optimálisan töltöm be. Így fűzöm egyik beteljesült pillanatot a másikhoz – és teljes életet élve boldog vagyok.”

Az evolúció törvénye azt jelenti, hogy minden állandó változásban van. Pantha rei, mondják a görögök, azaz minden folyik. A természetben és az egész kozmoszban uralkodó rend örökös fejlődésre, egy felsőbb létre utal. Az egész univerzumban nincs tehát két dolog, lény vagy jelenség, amely tökéletesen azonos volna. Minden egyszeri és egyedülálló, ez a pillanat is, amely még eddig soha nem volt, és ezután már soha nem lesz. Az egész teremtés egy örök premier.

Melyik ajkad vastagabb?

Ilyen emésztőrendszeri betegségekről árulkodik

A duzzadt alsó vagy felső ajak felhívhatja a figyelmedet bizonyos testen belüli gyulladásos folyamatokra.

Az ember ősi vágya, hogy látható külső jelekből a láthatatlan belsőkre következtessen. A fiziognómia tudománya szerint arcod nem csupán lelked ábrázolása, hanem egészségi állapotod cégére is.

Amikor Albert Camus azt mondja, a 30. életévétől kezdődően mindenkinek olyan az arca, amilyet megérdemel, ez nyilvánvalóan vonatkozik arra a számtalan fiziológiai jelre, mely utal a test gyenge pontjaira és betegségeire. Ha figyeled arcvonásaidat, azon belül is ajkaidat, időben felismerheted gyenge pontjaidat, illetve az örökletes betegségekre való hajlamodat.

Rejtélyes tünetek

Hátfájás »

Puffadás »

Fáradtság »

Izomgörcs »

Zsibbadás »

Erős vérzés »

Gyomorégés »

Hasi fájdalom »Röviden a fiziognómiáról

A test nem tud hazudni, mint a tükör, csak azt mutatja meg, ami valóban van. A szemekről, a bőrről, a kezekről, az ajkakról vagy éppen a nyelvről leolvasható, hogy vagy, illetve milyen egészségi állapotban vannak belső szerveid. Emberemlékezet óta próbálnak terapeuták a külső megjelenésből a belső viszonyokra következtetni.

Az első nyugati kísérletek, hogy az arc kifejezéseit megmagyarázzák, a régi görögökig nyúlnak vissza. Szókratész, Arisztotelész, Platón csak néhány azok közül, akik már ekkor foglalkoztak a fiziognómia tudományával. Egy évszázaddal később pedig dr. Henry Head londoni ideggyógyász volt az első, aki már tudományos eszközökkel vizsgálta, hogy a bőr bizonyos területei összefüggésben állnak a belső szervek működésével, gyulladásával. Ezek a területek a későbbiekben Head-zónákként váltak ismertté.

 A 15 legjobb természetes gyulladáscsökkentőA 15 legjobb természetes gyulladáscsökkentő Mit árul el a szád?

Az archoz viszonyított túlságosan kicsi száj hólyaggyengeségre utalhat. Ha ajkaid sápadtak, vértelenek, túlságosan keskenyek, a fiziognómia tudománya szerint ösztrogénhiányt jelezhetnek. A szederjes ajkak pedig szívelégtelenségre, keringési problémákra utalhatnak.

Előzd meg a bajokat!

Ahhoz, hogy minél nagyobb eséllyel kerülhesd el az emésztőrendszeri problémákat, elsőként a táplálkozásra kell nagyobb figyelmet fordítanod.

Egészséges táplálkozás a dietetikus szerint

Vajon mindent megteszel, hogy megóvd az egészséged? Hallgasd meg dietetikus szakértőnket, aki elmondja, minek érdemes még nagyobb figyelmet szentelned.

Duzzadt felső ajak

Nem véletlen, hogy a piros, vérrel teli ajkak évezredekkel ezelőtt is a nőiség szimbólumai és az egészség jelképei voltak. Az ajkakat érintő elváltozások, különösen a felső ajak formája, színe és íveltsége jellemzően a vér állapotára utal. Amennyiben a felső ajkad duzzadtabb, mint az alsó, az szervezeted túlsavasodására hívja fel a figyelmet. Ajkad felső része a gyomorral is összefüggésbe hozható, különösen annak felső szakaszával, ahol a gyomorsav termelődik. Ha felső ajkad duzzadtabb, nagyobb esélyed van a gyomorfekély kialakulására.

Duzzadt alsó ajak

A fiziognómia szerint alsó ajkad a hasi szervekkel – például a májjal, a léppel, a hasnyálmiriggyel – áll összefüggésben. Ezen szervek megbetegedései esetén az alsó ajak és a közvetlenül alatta elhelyezkedő szövet állománya is megváltozik. A vastag, duzzadt alsó ajak hólyag-, vese-, illetve májproblémákra hívja fel a figyelmet. Amennyiben alsó ajkad nem csupán vastag, de kifelé is fordul, székrekedésre való hajlamot, illetve a bélrendszer gombás fertőzéseit jelezheti.

A szájszeglet elváltozásai

A szájszeglet környékén megjelenő elváltozások is diagnosztikai értékűek lehetnek. Az itt megjelenő ráncok például máj- és epepanaszokra utalnak. Ha gyakran reped be a szájszegleted, az legtöbbször vashiányos vérszegénységet jelez. Amennyiben pedig pattanások jelennek meg ezen a területen, az nyombélgyulladásról, valamint máj- és epepanaszokról árulkodhat.

Cikkünk Kurt Tepperwein Betegségünk tükrei – Az arcolvasás művészete című könyv alapján készült.

”Az evolúció törvénye magában foglalja a változékonyság elvét. Semmi nem maradhat úgy, ahogy most van. Semmit nem ragadhatok meg, nem tarthatok meg, mert minden, ami elkezdődik, az véget is ér. Már a kezdet magában foglalja a véget, amely egyidejűleg valami újnak a kezdete, ami ugyancsak véget fog érni, hogy ismét valami újnak adjon életet, és ez így megy a végtelenségig. Ennek a megállapításnak ugyanis az ellenkezője is igaz: ha minden véget ér, ami valaha kezdődött, akkor az, aminek nincs kezdete, vége sincs: az egyetlen erőnek, az életnek, a létnek!
Az örök létezés, bár állandó változásban van, sem nem csökken, sem nem növekszik – van. Változtatja formáját, kifejeződését, és mégis állandó. Minden, ami van, az „Egyből” jött létre, és az „Egy” mindenben benne van. Minden része az egynek, és mégis egy egész”

Korreláció az ember és saját betegsége közt.

A betegség a szervezet segélykiáltása, hogy lélek és test újra harmóniába kerüljön s az egészség helyreálljon.

Már bizonyított: Minden embernek vannak olyan belső erőforrásai, amelyekkel nagy vagy egyedi dolgokat hozhat létre. Ám még nem mindenkinek megfelelő a kapcsolata a benne rejlő lehetőségekkel vagy valami megakadályozza abban, hogy azokat életében valóra tudja váltani.

Kurt Tepperwein  gyakorlati és módszertani tervet nyújt arra, hogyan tárhatjuk fel ezeket az erőforrásokat. Számba veszi és pontosan meghatározza az élet nagy kérdéseit, majd rámutat, hogyan bontakoztathatjuk ki önmagunkat a gondolataink, magatartásunk, hozzáállásunk segítségével. Hogyan tudjuk megváltoztatni nem kívánt érzelmeinket és tulajdonságainkat – a haragot, a félelmeket, a kétséget stb. – és hogyan juttathatjuk kifejezésre a velünk született vagy szerzett pozitív tulajdonságainkat. Tanácsait megszívlelve szilárd alapra építhetjük az életünket és “védőernyőt” boríthatunk föléje, ha már felépítettük.

A nyugati orvostudomány sokat tud az emberi test működéséről. Ha az meghibásodik, képes megjavítani. A baj csak az, hogy módszerei sokszor nem az okokat, hanem csupán a tüneteket szüntetik meg. Az utóbbi években azonban a gyógyítással foglalkozó szakemberek figyelme mindinkább az egész emberre – nem csak annak működésére – terelődött. Egyre többen hangoztatják, hogy a lelki tényezőknek döntő szerepe van az egyén sorsának, egészségének alakításában. A könyv psziché és szóma – lélek és test kölcsönhatását világítja meg. A szerző felfogása szerint testünk nem csupán azt mondja el nekünk, miben vétettünk az élet ellen, de mindig pontosan megmutatja azt is, mit kell tennünk ahhoz, hogy ismét teljes harmóniában, egészségben élhessünk

Öngyógyító erőink felébresztése annyit jelent, hogy tudatára ébredünk annak, egyedül csak mi magunk tudjuk meggyógyítani magunkat.

Ehhez viszont az kell, hogy legyőzzünk magunkban minden olyan belső erőt, amely ennek útjában áll. A betegség arra szólít fel minket, hogy felhagyjunk betegítő gondolatainkkal, rendbe tegyük az életünket, és változtassunk a tudatállapotunkon.

Kerekes Tamás

Reklámok
Kategória: Nincs kategorizálva | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s